EU-kontroll

Når din firmabil skal på EU-kontroll hjelper vi deg gjerne gjennom prosessen. Vi er behjelpelig når du for eksempel skal booke tid til din EU-kontroll. Vi står for administrasjonen.

Periodisk EU-kontroll er lovpålagt

Det er ditt ansvar som bruker å få bilen din EU-kontrollert. Første gang en bil kalles inn til EU-kontroll er 4 år etter bilens førstegangsregistrering. Deretter vil bilen bli kalt inn til EU-kontroll hvert andre år.

Vi sender en innkalling til i din e-post 6-8 uker før fristen for gjennomføring av EU-kontrollen. Hvis du ikke etterlever innkallingstidspunktet fra Statens Vegvesen og fristen har gått ut får kjøretøyet bruksforbud, og det kan bli avskiltet.

Hvor og når skal du kjøre din firmabil til EU-kontroll?

Hvis firmabilen fyller 4 år i din leasingperiode er du ansvarlig for å kjøre bilen til EU-kontroll når du mottar innkallelsen. Skal din leasingbil returneres innen den er 4 år gammel skal den ikke på EU-kontroll mens du har bilen. Firmabilen skal heller ikke til EU-kontroll hvis bilens avleveringsdato faller på en dag før den fyller 4 år. I en slik situasjon kan du se bort ifra innkallelsen og vi vil ta oss av EU-kontroll.

Slik er prosessen ved EU-kontroll:

1. Innkallelse sendes direkte til deg via epost ca. 6-8 uker før fristen for EU-kontrollen

2. Du kan sjekke frist for EU-kontroll her

  • Tast inn bilens registreringsnummer

3. Du kjører bilen til EU-kontroll i ditt valgte testsenter på tidspunkt du har bestilt. En EU-kontroll hos tar cirka 30 min.

4. Rapport fra EU-kontrollen og faktura for EU-kontrollen sendes automatisk til NF Fleet

Skulle det usannsynlige skje at bilen ikke blir godkjent på EU-kontrollen skal du straks kontakte NF Fleets kundeservice på +47 67 10 87 40.

Du kan lese alt om EU-kontroll hos Statens Vegvesen.