Sikre lakk og karosseri mot vinterskader

Norske vinterveier kan være harde mot både lakk og karosseri. Store temperatursvingninger, veisalt og skitt kan forårsake både misfarging av lakken og i verste fall rustskader.  Heldigvis kan skader i stor grad unngås ved riktig forebygging: vask og lakkbehandling.

 

Ved å legge inn en fast og grundig vask ved dekkskift, kan du forhindre at vinteren går for hardt til verks. Enten du tar høstvasken selv eller du setter jobben bort til profesjonelle, her er våre beste tips til hvordan du tar best vare på leasingbilen i forkant av vintersesongen og vinteren igjennom:

 

1. Vask
Alle biler har godt av en runde med svamp, vaskebøtte og høyttrykksspyler innimellom. Da får man fjernet all smuss og skitt i alle bilens kriker og kroker. Husk også å spyle under bilen.

 

2. Lakkrens
Med lakkrensen fjernes ekstra gjenstridige rester av smuss og skitt, som ikke har gått bort ved vask.

 

3. Polish
Polish er en type slipemiddel som brukes for å fjerne et meget fint lag av klarlakken, slik at bilens overflate fremstår som glatt og skinnende.

 

4. Voks

Voksen «tetter» og forsegler lakken og gjør den ekstra motstandsdyktig mot veisalt, sand og støv.

 

5. Jevnlig vedlikehold

Vask eller skyll bilen hver 14. dag.

 

Har bilen gjennomgått en grundig behandling før vintersesongen, vil det være mye enklere å holde den ren vinteren gjennom. Like viktig som forebygging er nemlig vedlikeholdet, altså den jevnlige rengjøringen.

 

Har du mulighet anbefaler vi at du vasker bilen hver 14. dag gjennom hele vintersesongen. På denne måten skyller du bort partikler som kan forårsake rust og du forhindrer dermed et uforholdsmessig stort verditap på bilen. Og du som tenker at det ikke er noen vits i å vaske bilen, fordi den blir skitten igjen med det samme, dette er helt feil. Bilen ser kanskje skitten ut, men jevnlig skylling og vask vil likevel hindre veisalt, tjære og partikler fra å sette seg hardt og angripe leasingbilens lakk og understell.

 

Velger du å klargjøre bilen selv, har du antakelig dine favorittprodukter hjemme i garasjen. Vi kan også anbefale våre samarbeidspartnere på bilvask, Lemonwax og HandzOn. Levér bilen, og la ekspertene ta seg av høstvask og behandling mens du handler. Som NF Fleet-kunde får du bilvask til sterkt rabatterte priser. Oppgi at du er NF Fleet-kunde neste gang du skal vaske bilen!